Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، سریال درام جنایی فاطما‏، داستان زنی است که پسر مبتلا به اوتیسمش را به تازگی از دست داده است. شوهرش که مدتی زندانی بوده‏، بعد از پایان دوران محکومیت، ناپدید شده است و فاطما‏، در آلونکی اجاره‌ای زندگی می‌کند. خانه‌ای که بعد از مرگ پسرش به همان سر و شکل سابق مانده است؛ اسباب‌بازی‌هایی که روی هم چیده شده‌اند، بالش‌هایی که روی هم مثل برج بالا رفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. درست همان‌جور که اوئوز‏، پسر مطرود فاطما دوست داشت. پسر خردسالی که نه در مدرسه جایی داشت، نه کسی حضورش را تحمل می‌کرد و نه حتی پدرش اهمیتی برای او قائل بود.

فاطما نظافتچی است. او گه‌گداری خانه یک پیرمرد نویسنده را رفت‌وروب می‌کند ولی کار اصلیش این است که لباس خدمه یک بازار بزرگ در استانبول را به تن کند و شبیه به همه خدمه دیگری که هرگز به چشم کسی نمی‌آیند، مثل شبحی بی‌اهمیت، کثیفی‌های به جا مانده از رفت‌وآمدها، رد گلی کفش‌ها و ته مانده غذاهای به جا مانده روی میزها و خلاصه آلودگی‌های زندگی روزمره دیگران را تمیز کند.

او سرگردان به دنبال شوهرش ظفر است. از هر کسی که می‌شناسد سراغش را می‌گیرد و ظاهرا تنها کسی است که دنبال او می‌گردد. فاطما می‌خواهد خبر مرگ پسرشان را به ظفر بدهد و همدردی برای خودش پیدا کند. او تنها است، در معرض خشونت، با خشمی سرکوب شده و اندوهی فروخورده. در آخرین تلاش‌هایش برای یافتن رد و نشانی از ظفر، سراغ مردی می‌رود که ظاهرا ظفر به جرم مضروب کرد او زندانی شده بود. خشم سرکوب شده فاطما سر باز می‌کند و او تمام نیرویی را که مدت‌ها برای دفاع از خودش جمع کرده بود، رها می‌کند. دست فاطما به خون کسانی آلوده می‌شود که هر یک به نحوی خطری برای او و مانعی برای رسیدن به ظفر هستند یا کسانی که فاطما آن‌ها را به نحوی در مرگ پسرش مقصر می‌داند.

پیرمرد نویسنده در حال نوشتن داستان زنی به نام فاطما است که مرتکب قتل می‌شود و داستان فاطما به موازات قصه پیرمرد روایت می‌شود، اما رمان چیزی کم دارد و آن دلیلی برای تبدیل شدن زن معصوم و نامرئی داستان به قاتلی زنجیره‌ای است. برای فاطما، این دلیل، زخم‌هایی ترمیم نشده از گذشته و تنها ماندنش با این زخم‌ها است. زخم‌هایی که در جریان رها شدنش توسط ظفر و از دست دادن پسرش و همین‌طور تنها ماندن در مواجهه با تبعیض و خشونت‌های جامعه‌ای مردسالار سر باز کرده است و او را وادار می‌کند که در مواجهه با خشونت، خودش هم دست به خشونت بزند.

کسی باور نمی‌کند که فاطما ییلماز، زنی که سکوت و اندوهی عمیق در خطوط چهره‌اش هم پیداست (بورجو بیریجیک بازیگر نقش فاطما، نمایشی خوب از این شخصیت ارائه می‌دهد)‏، قادر باشد دست به خشونت بزند. دیگران معتقدند که فاطما نامرئی است، کسی به او توجهی نمی‌کند و کسی به او مشکوک نمی‌شود. او می‌تواند مردی را بکشد، و بدون اینکه کسی او به او شک کند، دوباره لباس فرم بپوشد و زمین را جارو کند و شیشه‌ها را برق بیندازد. 

فاطما در جریان جست‌وجوهایش درمی‌یابد که ظفر، در حقش جفا کرده است و در این میان، خود را بیش از پیش تنها می‌یابد. او همچنان به دنبال ظفر است، اما این بار به دلیلی دیگر. او می‌خواهد از ظفر انتقام بگیرد. او خواهری دارد که ارتباط خوبی با هم ندارند، اما در انتها، خواهرش از او می‌خواهد که از تجربه مشترکشان در گذشته با هم حرف بزنند. زخم‌های به جا مانده از کودکی و ظلمی که به آن‌ها روا شده را ببینند و دست از فرار بکشند. اما فاطما پیش از این، راهش را برای مواجهه با آن زخم‌ها و تبعیض‌هایی که سال‌ها در برابرشان سکوت کرده بود، یافته است. راهی که البته عاقبت درخشانی برای او ندارد.

گرچه در روایت، سوالاتی برای مخاطب بی‌جواب می‌ماند و گاه برخورد پلیس با ماجرا، کمی غیر قابل باور به نظر می‌رسد، اما این سریال ترکی نتفلیکس، به وضوح کیفیتی بسیار متفاوت در قیاس با سریال‌های ترکی دیگری دارد که احتمالا برای مخاطب ایرانی آشنا است. سریال فاطما، هرچند در ظاهر روایتی است از زندگی دشوار یک زن در ترکیه، اما برای مخاطب جهانی هم این‌همانی و هم‌ذات‌پنداری دارد. روایت فاطما این است که زن بودن در ترکیه سخت است، اما از جهات مختلف، در باقی نقاط دنیا هم همین است. 

کد خبر 625124 برچسب‌ها بیماری اوتیسم سینمای جهان ترکیه نتفليكس سریال - سریال خارجی نقد فیلم و سریال فیلم و سریال خارجی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری اوتیسم سینمای جهان ترکیه نتفليكس سریال سریال خارجی نقد فیلم و سریال فیلم و سریال خارجی زخم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۴۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری قاتل مست ۲ زن در عروسی | ماجرای تلخ عروسی هایی که عزا می شوند

همشهری آنلاین _ فتانه احدی: جمعه گذشته در روستای الله‌ آباد شهرستان عنبرآباد در استان کرمان مراسم جشن عروسی برپا بود و بسیاری از مردم روستا در این مراسم شرکت کرده بودند.

داماد جوانی اهل کرمان و عروس اهل بندرعباس بود و از آنجا که پدر داماد در روستای الله آباد زندگی می‌کرد، مراسم عروسی نیز در همان روستا برگزار شده بود. علاوه بر اقوام داماد و اهالی روستا، بستگان عروس نیز از بندرعباس راهی الله آباد شده بودند تا شروع زندگی زوج جوان را جشن بگیرند.

از صبح جمعه هر دو خانواده در تکاپوی برگزاری مراسم بودند. بعد از اینکه خطبه عقد عروس و داماد خوانده شد، نوبت به جشن و پایکوبی رسید. همه چیز خوب پیش می‌رفت و همه خوشحال در انتظار ورود عروس و داماد به داخل سالن بودند که ناگهان حادثه هولناکی رخ داد.

تیراندازی مرگبار

وقتی عروس و داماد به مجلس رسیدند، همه شروع کردند به رقصیدن و شادی کردن، در بین میهمانان ۳ نفر از دوستان دوران سربازی داماد نیز بحضور داشتند که از بندرعباس خود را به مراسم رسانده بودند.

منصور بهمنی دهیار روستای الله آباد عنبرآباد در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: یکی از دوستان داماد با خود کلت کمری آورده بود تا مطابق رسم غلطی که در بعضی از عروسی‌ها وجود دارد، با آن تیراندازی کند. او شروع به رقصیدن کرد اما چون مشروبات الکی مصرف کرده بود، حالت عادی نداشت و در همان حال ناگهان سلاحش را به دست گرفت و شروع به تیراندازی کرد.

او ادامه می‌دهد: چون حال پسر جوان خوب نبود، نمی‌دانست که سر اسلحه را به کدام سو گرفته است. او چند گلوله شلیک کرد و ناگهان خواهر داماد در اثر اصابت گلوله به سرش نقش زمین شد.

وقتی این اتفاق افتاد، ضارب که همچنان در حال رقص بود، از سر و صدای موزیک متوجه کارش نشد و باز هم شلیک کرد که این بار خاله عروس مورد اصابت گلوله قرار گرفت و گلوله به شکمش خورد و بر زمین افتاد.

بهمنی می‌افزاید: با جیغ و فریاد میهمانان همه متوجه این حادثه و گلوله خوردن این دختر جوان شدند. پس از آن بود که همهمه به پا شد و عروسی با شیون مهمانان و خانواده عروس و داماد به عزا تبدیل شد.

شب زیبایی که عروس و داماد انتظارش را داشتند یکباره به شب عزای دو دختر جوان تبدیل شد. خانواده‌ها همه تلاش خود را کردند تا دو دختر را به بیمارستان برسانند اما کار از کار گذشته بود و هر دو جان خود را از دست داده بودند. از سوی دیگر ضارب وقتی متوجه شد چه حادثه‌ای رخ داده است، به همراه یکی از دوستانش فرار کرد و به بندرعباس گریخت. دهیار الله آباد ادامه می‌دهد: دوست سوم که راننده بود، توسط پلیس دستگیر شد. ماموران پلیس با حضور در محل حادثه تحقیقات خود را آغاز کردند.

پلیس وقتی متوجه شد که ضارب فرار کرده است، در تحقیقاتی که انجام داد، رد ضارب را در بندرعباس شناسایی کرد.

بهمنی اضافه می‌کند: یکشنبه که به اداره آگاهی رفته بودم، متوجه شدم که پلیس بندرعباس رد ضارب را گرفته و برای دستگیری‌اش راهی محل اختفای او شده اما وی مقاومت کرده و درگیری به وجود آمده است. در این درگیری ضارب تیر خورده و دستگیر و راهی بیمارستان شده است تا بعد از معالجه به مراجعه قضایی تحویل داده شود.

رسمی که کشته‌های زیادی داده است

پس از جمعه غم‌انگیز روستای الله‌آباد، خواهر داماد صبح یکشنبه به خاک سپرده شد و پیکر خاله عروس نیز برای دفن به بندرعباس انتقال یافت.

به گفته دهیار روستای الله‌آباد، رسم غلط تیراندازی در مراسم عروسی تا کنون باعث مرگ افراد زیادی شده است. این رسم در مناطق جنوبی کرمان وجود دارد و هر سال باعث مرگ افراد زیادی می‌شود.

وی می‌گوید: باید با کسانی که در مراسم ختم و عروسی اقدام به تیراندازی می‌کنند، برخورد شدید شود تا دیگر شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.

تیراندازی های مرگبار در یک سال گذشته

رسم غلط تیراندازی در مراسم عزا و عروسی در سال‌های اخیر قربانیان زیادی به جا گذاشته است. این در حالی است که در همه این سال‌ها پلیس، دستگاه قضایی و رسانه‌ها درباره این رسم غلط و تبعات آن بارها هشدار داده‌اند. مهمترین حوادث اینچنینی را با هم مرور می‌کنیم.

مرگ جوان ۲۷ ساله

در یکی از روستاهای بروجرد رسم غلط تیراندازی در عروسی حادثه مرگباری آفرید. این حادثه ۳ خرداد سال گذشته رخ داد. وقتی مهمانان در حال جشن و پایکوبی بودند، دو نفر که وظیفه تیراندازی در عروسی را برای احترام به مهمانان بر عهده داشتند، با شلیک گلوله باعث مرگ یک جوان ۲۷ ساله شدند و خاطره‌ای هولناک برای عروس و داماد باقی گذاشتند.
کشته شدن داماد
یکی از دردناکترین حوادث رسم تیراندازی در یکی از روستاهای کهگیلوهه و بویر احمد اتفاق افتاد. ۳۱ تیر سال گذشته، وقتی عروس و داماد دست در دست هم پیشاپیش خانواده و مهمانان وارد حیاط خانه پدر داماد شدند، یکی از مهمانان تفنگ به دست برای خوشامدگویی به مهمانان شروع به تیراندازی کرد که ناگهان یکی از گلوله‌ها بر قلب داماد اثابت کرد و باعث جان باختن او شد و خانواده‌اش را داغدار کرد.

برادرعروس کشته شد
پنجشنبه شب ۲۱دی ۱۴۰۲، در روستای سرآسیاب شهرستان لنده در کهگیلویه و بویراحمد شلیک گلوله توسط یکی از مهمانان که در حین رقص و پایکوبی تیراندازی می‌کرد، باعث مرگ برادر عروس شد. این مرد ۴۲ ساله بر اثر شلیک گلوله جان خود را از دست و عروس در شب عروسی‌اش برای همیشه عزادار برادرش شد.

۱۳ مجروح در عروسی

شامگاه ۲۸ اسفند سال گذشته در شهر ایذه، وقتی عروس و داماد وارد تالار عروسی شدند، یکی از مهمانان با اسلحه شکاری خود، شروع به تیراندازی کرد و با این کار ۱۳ نفر از مهمانان به شدت زخمی و روانه بیمارستان شدند، این اقدام باعث برهم خوردن عروسی شد و شبی که قرار بود برای حاضران و عروس و داماد به شادی ختم شود، با شیون و زاری پایان یافت.

کودک ۹ ساله جان باخت

۸ اسفند سال گذشته نیز سنت تیراندازی جان یک کودک را گرفت. کودک ۹ ساله اهل روستای چاه‌دروا شهرستان مُهر در استان فارس، در اثر تیراندازی در عروسی به شدت مجروح شد. او را به بیمارستانی در لامرد برای معالجعه منتقل کردند اما چون شدت جراحات زیاد بود، کادر پزشکی درخواست کردند که با اورژانس هوایی به شیراز منتقل شود، اما قبل از رسیدن اورژانس، کودک جان خود را از دست داد.

مرگ در تالار عروسی

۷ فروردین امسال، یکی از تالارهای شهرستان گتوند در خوزستان میزبان عروسی و مراسم جشن و پایکوبی بود. با ورود عروس و داماد به داخل محوطه بیرونی تالار، یکی از بستگان برای خوش‌آمد گویی به عروس و داماد در میان حضار، خانواده و بستگان شروع به تیراندازی کرد. صدای تیراندازی شور و شادی مهمانان را چندبرابر کرد اما غافل از اینکه یک جوان ۳۲ ساله در این بین بر اثر شلیک گلوله بر زمین افتاده است. تیراندازی در شلوغی و همهمه مهمانان ادامه داشت تا اینکه جیغ و فریاد باعث شد تا مهمانان متوجه تیرخوردن مرد جوان شوند.
بدین ترتیب شیون و زاری جای خود را به پایکوبی و شادی داد. آن جوان در همان لحظه جان خود را از دست داد و عروسی شروع نشده پایان یافت و تبدیل به عزا شد.

مرگ یک شاعر بر اثر شلیک گلوله

۱۸ شهریور سال گذشته، وقتی شاعران معروف خوزستانی در یک مراسم ختم در بندر امام خمینی گرد هم آمدند، یکی از حاضران در این مراسم بر اثر رسم غلط تیراندازی، شروع به شلیک تیرکرد که ناگهان چند تیر به سوی حضار شلیک شد و حیدر حیدری شاعر عرب خوزستانی اهل رامشیر بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد و همچنین علی مجدم، شاعر عرب اهل آبادان بر اثر اصابت تیر مجروح و به بیمارستان منتقل شد.

کد خبر 847847 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها تیراندازی مجله مرگ حوادث ایران

دیگر خبرها

  • شناسایی قاتل کشتی تایتانیک در یک عکس ۱۱۲ ساله
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد؟ + فیلم | وقتی دست آقای سیاستمدار روی هوا ماند!
  • کشف جسد زن ۳۶ ساله در باغ و دستگیری قاتل
  • دستگیری قاتل مست دو زن در عروسی
  • شناسایی قاتل کشتی تایتانیک در یک عکس 112 ساله (+عکس)
  • قاتل سریالی در دام پلیس| او قربانیایش را در بزرگراه رها می‌کرد
  • دستگیری قاتل مست ۲ زن در عروسی | ماجرای تلخ عروسی هایی که عزا می شوند
  • توزیع 180 بسته لبخند مادری در خراسان جنوبی
  • مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند
  • ماموریت جدید برای قاتل هالند: هری کین!